Dotări

Spații de învățat

 

Colegiul dispune de un număr suficient de săli de curs și laboratoare, având în total: 23 săli de clasa, 6 cabinete, 5 laboratoare, o sală de sport. Pentru a facilita desfășurarea orelor folosind tehnologii moderne, toate spațiile școlare au conexiune la internet și sunt dotate cu laptopuri și videoproiectoare.

Laboratoare

 

Colegiul dispune de laboratoare pentru desfășurarea tuturor orelor de specialitate – chimie, fizică, biologie și două de informatică. Laboratoarele de informatică sunt dotate cu calculatoare moderne și performante. Celelalte laboratoare au la dispoziție instrumentar și aparatură adecvată, alături de substanțele sau probele biologice necesare realizării de experimente și pregătirii elevilor pentru probele practice de la olimpiade.

1 x Laborator biologie

dotat cu videoproiector, 1 laptop

1 x Laborator chimie

dotat cu videoproiector, 1 laptop

1 x Laborator fizică

dotat cu videoproiector, 1 laptop

2 x Laboratoare informatică

dotat cu videoproiector, 1 laptop

Biblioteca

 

Biblioteca Colegiului Național “Al. I. Cuza” este una dintre cele mai vechi și cele mai mari biblioteci școlare din județul Vrancea. În sala de lectură elevii își petrec timpul din afara orelor de curs citind cărți de ficțiune sau documentându-se pentru diverse proiecte școlare.  Biblioteca conține peste 16700 de titluri, acoperind toate domeniile de interes: de la literatura română și literatura universală, clasică și contemporană, până la cele mai recente apariții în domeniul științelor.